Dublin 008 – Muzeális

A hétvége második napjára egy kicsit “lazább” programot terveztem be (amihez nem kell több, mint egy órát utazgatni), így Dublin belvárosa felé vettem az irányt. A belvárosban viszonylag sok múzeum van, de nem mindet tudtam megnézni, mivel vasárnap csak töredékük tart nyitva és a legtöbb múzeum viszonylag korán be is zár. Végül az Ír Nemzeti Múzeumot (ebből is a művészeti múzeumot) választottam ki és jártam be.

Az Ír Nemzeti Múzeum – Dekoratív Művészetek és Történelem

A múzeum egy volt katonai bázis területén található, ahol több mint 200 évig állomásoztak ír és elnyomó angol katonai erők. Maga az épület nagyon szép, három szinten találhatóak különböző témájú kiállítások, pl. az ír hadsereg történetéről, korabeli ruházkodásról, divatról, bútorokról.

A múzeumba való belépés ingyenes, mindenképpen ajánlom az angolul jól értő utazóknak, hogy látogassanak el ide. A kiállításokra lehet vezetést is szervezni, ehhez az online felületet (múzeum weboldala) lehet igénybe venni. Magában a múzeumban sok időt el lehet tölteni (akár egy teljes napot is), de realisztikusan nézve azt mondanám, hogy a fontosabb dolgokat 2-4 óra alatt meg lehet nézni.

Ivászat

A nagy kulturálódás után elindítottam a kocsmakeresőt a telefonomon és a múzeumtól kb. 10 percnyire lévő The Cobblestone (A zúzottkő, utcai macskakő) pub felé vettem az irányt. Ezt nem csak a kocsmakereső írta persze, hanem helyiektől is hallottam, hogy ez egy jó bár, ahol még élő, tradicionális ír zenét is lehet hallani.

Sikerült is elkapnom egy kis zene-bonát, amit egy helyi főzésű lagerrel kísértem.

Itt vannak a mai képek, a térképet frissítettem:


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *